-->>Setup and usage<<--          
Installed Advanced Codecs, Can't play X265 Videos
#1
Photo 
Hello,

I hope you are having a nice time. I use a rather old version of KM-PLAYER and I really really like it. It plays everything under the sun except for x265 HEVC Videos. They told me if I install Advanced Video Codes the problem would be solved and I have installed the latest version (7.7.5) but I still can't play x265 videos. When I click on the x265 video, the audio is played, but the video is not. If I hit tab in KMPLAYER, this is what I get:



Quote:[Primary Filtergraph]
0) - MPC-HC Matroska Source
1) - LAV Audio Decoder
2) - LAV Audio Decoder
3) - MPC-HC Stream Switcher
4) - KMP Audio Transform(Copy)
5) - Default DirectSound Device

[Video Info]
Decoder - No codec

[Audio Info]
Decoder - (0x2000) LAV Audio Decoder
Format - Major Type: Audio - Sub Type: IEEE_FLOAT
WaveFormatEx: ExtPCM(0xFFFE), 48000 Hz, 32 Bits, 6 Ch

[Basic Video DSP]
Internal brightness: 100%

[Advanced Video DSP]
+PictureProperty(S/W Process)
  -LumGain: 128
  -LumOffset: 0
  -Gamma: 100
  -HUE: 0
  -Saturation: 74

[Audio DSP]
+Pre amplification: Main: (100%)
+Auto Volume Control

[KMPlayer]
+Version: 2.9.4.1435(6,207,488, 9/22/2010 1:35:00 PM)
+libcodec.dll: Exist(4,225,536, 7/11/2008 6:59:56 AM)
+libmplay.dll: Exist(431,616, 7/14/2008 5:31:44 AM)
+PProcDLL.dll: Exist(1,769,472, 2/25/2008 9:07:04 AM)
+LibDTS.dll: Exist(178,174, 12/5/2008 10:42:20 AM)
+liba52.dll: Exist(73,063, 12/5/2008 10:41:10 AM)
+libfaad2.dll: Exist(335,155, 12/5/2008 10:37:06 AM)
+libmad.dll: Exist(151,552, 9/9/2010 9:43:42 PM)
+libmpeg2.dll: Exist(159,744, 11/4/2010 3:59:28 PM)
+theora.dll: Exist(200,864, 12/5/2008 10:43:32 AM)
+OggVorbis.dll: Exist(1,165,312, 2/25/2008 9:07:00 AM)
+xviddll.dll: Missed
+Old_QUARTZ.DLL: Missed
+AboutDll.dll: Missed
+DTView.dll: Exist(104,448, 2/25/2008 9:04:36 AM)
+MPlayer.dll: Missed
+ImLoader.dll: Exist(856,064, 2/25/2008 9:05:22 AM)

Format : Matroska
    File size : 4.02 GiB
    Duration : 1h 2mn
    Overall bit rate : 9 196 Kbps
    Movie name :Grand.Tour2160p.10bit.WEBRip.6CH.x265.HEVC-PSA
    Encoded date : UTC 2017-01-29 13:58:43
    Writing application : mkvmerge v9.8.0 ('Kuglblids') 64bit
    Writing library : libebml v1.3.4 + libmatroska v1.4.5

  Video #1
    ID : 1
    Format : V_MPEGH/ISO/HEVC
    Codec ID : V_MPEGH/ISO/HEVC
    Duration : 1h 2mn
    Width : 3 840 pixels
    Height : 2 160 pixels
    Display aspect ratio : 16:9
    Frame rate : 23.976 fps
  Audio #2
    ID : 2
    Format : E-AC-3
    Format/Info : Audio Coding 3
    Codec ID : A_EAC3
    Duration : 1h 2mn
    Bit rate mode : Constant
    Bit rate : 640 Kbps
    Channel(s) : 6 channels
    Channel positions : Front: L C R, Side: L R, LFE
    Sampling rate : 48.0 KHz
    Compression mode : Lossy
    Stream size : 287 MiB (7%)
    Language : English

Notice under video info it says : DECODER > NO CODED. Why do you think is that?

I know if I install later versions of KMPLAYER I can easily play those videos, but I'm trying to get this version of KMplayer to play them.

I have also attached a photo. I can't change Matroska Splitter from MPC to Lav or FFDshow. Why is that? :

[Image: splitter.jpg]


Thank you in advance for your help...
Reply
#2
Using Haali as a source filter is a problem. change it to LAV source installed by my codecs.
That old version of the Matroska splitter is also a problem. change it to LAV splitter installed by my codecs.

Absolutely everything listed under 'Filter Control' should be changed to use the externally installed (by my codecs) LAV

I have never used this player but that Haali setting may be why you cannot change other settings.
Haali's filename is splitter.ax - maybe find that file and add .old to the end of it. Renaming it will keep it from interfering with playback.

Maybe you need to use the button at the bottom to search for external splitters and decoders. All should be set to use LAV.
Reply




Users browsing this thread: 1 Guest(s)